Filter

Barbecue tips & tricks

Het aansteken van de Barbecue
Vuur is de basis voor uw barbecue. Voordat u dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet u eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben.  Uw ideale vuur begint bij het aansteken van uw briketten/houtskool. Natuurlijk is de kwaliteit van de briketten/houtskool ook zeer belangrijk.

Gebruik de brikettenstarter
Leg  2 aanmaakblokjes in uw barbecue, vul de fire starter  met briketten/houtskool. Steek de aanmaakblokjes aan en plaats de fire starter over de aanmaakblokjes. Wacht nu totdat de briketten een mooi egaal aslaagje hebben en stort ze op de gewenste plek in uw barbecue. Nu heeft u een mooie basis om te gaan grillen of barbecueën.

De Warmtezones in uw barbecue- direct grillen
U verspreid alle briketten over de bodem van de barbecue en u gaat boven de briketten grillen. Belangrijk is dat u begint met grillen als de briketten mooi egaal grijs zijn. Begin niet te snel, want dan zal het allemaal verbranden. Direct grillen is voor veel producten een ideale methode. Bij uw gasbarbecue heeft u dan al uw branders aan en grilt u dus boven het vuur. Belangrijk is dat u leert de temperatuur te controleren in uw barbecue. Dit doet u door de luchtgaten in de barbecue gedeeltelijk open of dicht te draaien.

Aangepast directe grill methode
Om goed te kunnen koken heeft u verschillende warmte zones nodig. Bij een gasbarbecue kunt u het ene gedeelte op half vuur inzetten en het andere gedeelte op hoog vuur. Voordeel is dat u op het ene gedeelte het product kunt aanzetten en laten nagaren op het minder hete gedeelte. Bij een houtskool barbecue moet u een gedeelte creëren met 2 lagen briketten en een gedeelte met 1 laag briketten waardoor u dus ook een temperatuur verschil creëert in de barbecue. Dit is een ideale manier van barbecueën als u verschillende producten gaat grillen. Bijvoorbeeld op het warme gedeelte grilt u het vlees en op het minder warme gedeelte kunt u groenten grillen. Veel oefenen is belangrijk en als u het eenmaal beheerst heeft het veel voordelen.

Indirect grillen
Indirect grillen is ook zeker een methode die u onder de knie moet hebben. Indirect grillen betekent dat u de briketten aan de linker en rechter kant legt van de barbecue en dus in het midden geen briketten hebt liggen. Dit zorgt er voor dat je een mooie gelijkmatige temperatuur creëert in de barbecue. Deze methode is ideaal voor het grillen van grote stukken vlees & vis. Als u een ronde barbecue heeft kunt u ook een ring van briketten maken wat ook zeer prettig werkt. Bij een gasbarbecue kunt u een kant uitlaten. Nadeel is dat u een minder mooie temperatuurverdeling hebt in de barbecue. Gevolg kan zijn dat het product wat u grilt aan 1 kant gaar is en aan de andere kant nog niet. Dus veel draaien en voor de rest kunt u er weinig aan doen.

Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de site, gaat u akkoord met het site-bezoek te analyseren en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x